Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erbjuder stöd efter Tovas död: "Mötesplats för de som vill prata"

Artikel 13 av 147
Mordet på Tova Moberg
Visa alla artiklar

Sankt Jakobsgården och kyrkan i Hudiksvall håller öppet efter Tovas död.

Annons

– Vi har öppnat Sankt Jakobsgården som en samling- och mötesplats för den som vill prata med någon och kanske få information. Kyrkan är en rätt naturlig samarbetspartner för oss kan man säga, säger Renee Holmberg, samordnare för Hudiksvalls kommuns krisstöd.

Även kyrkan i Njutånger och St Maria kapell i Iggesund håller öppet med anledning av det som inträffat. Kyrkan och Sankt Jakobsgården öppnade 14.00 för besökande.

– Det har varit en del besökare här på Sankt Jakobsgården, kyrkan och även i Iggesund. Men om man inte vill eller kan komma till en samlingsplats kan man ringa vår kristelefon som finns på kommunens hemsida, säger Renee Holmberg.

Kyrkans personal tillsammans med kommunens krisstödsgrupp håller Sankt Jakobsgården öppen till 21 på tisdag och sedan kommer de gemensamt att ta ställning till om gården kommer att vara öppen ytterligare under veckan.

Under tisdagskvällen samlades även Tovas simklubb, Hudiksvalls simsällskap, på Sankt Jakobsgården för att hedra hennes minne och ge varandra stöd.

Plus: Misstänkt förnekar brott i förhör – åklagaren: "Det är ett pågående människorov"

Plus: Gymnasiechefen om Tova Moberg: "Vi saknar en ung medarbetare"

Annons