Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eon höjer beredskapen inför snöovädret: "Kan bli besvärligt på en del håll"

Under onsdagen och torsdagen väntas snömängder på uppemot 60 cm falla i Västernorrland. Elbolaget Eon höjer nu beredskapen för att vara förberedda på ovädret.

Annons

På onsdagseftermiddagen utfärdade SMHI en klass 2-varning för det snöoväder som väntas slå till mot länet. Elbolaget Eon har nu höjt sin beredskap i Västernorrland och Gävleborg.

– Det kan bli besvärligt på en del håll. Vår förhoppning är att snön ska vara torr och kall, vilket minskar riskerna. Skulle fel på elnätet uppstå, kan det också bli besvärligt för vår fältpersonal att ta sig fram på vägarna, säger Johan Aspegren, Kommunikationschef på Eon Energidistribution, i ett pressmeddelande.

Eon har satt in 10-15 personer extra i personalstyrkan som ska arbeta under natten mot torsdag.

– Min mage säger att det kan bli fel, och att de kan bli långvariga på grund av väglaget om våra montörer inte kommer att kunna ta sig fram, säger Johan Aspegren.

Följ väderutvecklingen i vår liverapport: Stora snömängder väntas – följ vår liverapport om vädret och trafiken Läs också: Skolorna i Sundsvall stänger på grund av snöovädret

Läs också: Oväder slår till mot länet – SMHI utfärdar klass 2-varning för stora snömängder