Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Entreprenör - kör!

Staffangymnasiet är redan bäst i landet på Ungt företagande.

Det hindrar inte skolan från att ta nya tag.

Under tisdagen drillades eleverna i årskurs 3 till att våga bli sina egna chefer.

Det var på Älvsjömässan i maj som Staffangymnasiet utsågs till bäst Sverige på Ung Företagsamhet, UF.

Nu är det dags att dra igång verksamheten igen. Alla i årskurs tre erbjuds möjligheten att starta egna UF-företag med hjälp av skolan och coachning från näringslivet.

På plats i aulan fanns Caroline Sundberg som startade eget på Staffangymnasiet och som numera arbetar åt just Ungt Företagande i Gävleborg.

Där var också fjolårseleven Jens L'Estrade och Håkan Grip som driver företaget Proelec i Söderhamn. Även han var en gång elev på skolan.

- Staffangymnasiet är visserligen redan bäst i Sverige på det här. Men vår förhoppning är att alla som är här i dag ska känna sig sugna på att pröva på att starta ett UF-företag, sa Caroline Sundberg.

Hon menar att det är både lärorikt och spännande att jobba helt självständigt.

- Idéerna är dina egna, du är din egen chef, dessutom är det ganska häftigt att kunna titulera som vd vid 18-års ålder.

Eleverna Julia Zolotareva och Sophie Swing var med på noterna från början. Sophie funderar redan på att starta ett företag som erbjuder massage tillsammans med en klasskompis. Julia däremot behöver fundera ett tag till.

- Det här var inspirerande och jag känner att jag vill starta eget. Vad tänker jag klura ut inom kort, men det finns idéer.

En av fördelarna är just att som UF-företagare är det tillåtet att misslyckas och starta om. Man satsar inte sina egna pengar.