Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ensamma träffas hos Solisterna

Tre kvinnor i Färila har startat en träffpunkt för människor som har blivit ensamma. Solisterna, som de kallar sig, samlade 15 deltagare på första träffen i fredags.

I ett halvår hade Ester Grevgård, Färila, Gun Hansson, Färila och Aina Dahl, Ljusdal, grunnat på idén innan de började ringa runt och berätta om sina planer.

– Meningen med träffarna är att vi ska få gemenskap med varann och få komma ut på nåt roligt ibland, sa Ester, när hon hälsade välkommen på första träffen, som ägde rum på lunchrestaurangen Falamål i Färila.

Tanken är att träffarna ska återkomma en gång i månaden. Då kan deltagarna gå ut och äta, bowla, eller göra nåt annat trevligt.

Solisterna är inte tänkt som en mötesplats där man letar efter en ny partner.

– Solist ska inte förväxlas med singel, det är därför vi kallar oss solister, förklarade Ester Grevgård.

En Solist måste vara självständig på så vis att de för egen maskin ska kunna ta sig till träffarna och stå för sina egna kostnader, berättade hon.