Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enorm musikal lockade till audition

Länets största musikalsatsning någonsin, "I eld och mörker", åker runt på en auditionturné. Under torsdagen var det Ljusdalsbornas tur att ställa sig framför juryn.

23-åriga Mona Andersson är en av dem som hoppas få bidra till musikalen med sång och skådespeleri. För att nå dit framförde hon låten "I will survive" inför juryn.

- Rösten betedde sig inte som jag ville, men det kändes bra ändå. Det var nervöst innan, men så fort jag började sjunga så släppte det. Nu hoppas jag att jag kommer med, säger hon.

Den nyskrivna musikalen som hon hoppas få en roll i heter "I eld och mörker" och regisseras av Jon Anderzon från Alfta. Föreställningen rör sig fram och tillbaka mellan medeltidens häxprocesser och nutid. Den behandlar ämnen som fördomar och grupptillhörighet.

Till produktionen kommer det att behövas 1000 personer – bara på scenen. Det är Vuxenskolan Gävleborg som står bakom den jättelika musikalsatsningen. För att fylla rollbesättningen åker de nu på turné runt om i Hälsingland. Torsdagens audition i Ljusdal var den tredje av sex tillfällen. Regissören Jon Anderzon visste vad han ville ha.

- Vi söker människor med en lust att vara med och en vilja att kunna uttrycka något.

I Ljusdal verkade lusten till medverkan stor. 22 personer hade föranmält sig till audition och under kvällen strömmade det in ännu fler intresserade. Beskedet om hur det gick för de sökande kommer om tre veckor.