Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkla missar fällde SFF

Sandvikens IF lade utan att imponera beslag på tre poäng i länsderbyt mot Söderhamns FF. 2–1-segern gör att Sandviken har goda utsikter att slippa göra SFF sällskap till trean.

Annons

Kontraktsjagande Sandvikens IF gjorde vad som krävdes i länsderbyt med SFF. Men 2–1-segern, 1–1 i paus, satt långt inne och ordnades mer tack vare missar i hemmalaget än av egen kapacitet.

– Jag tycker det är konstigt att inte Sandviken kan prestera mer, sammanfattade SFF:s tränare Sven-Åke Edberg med all rätt de 90 soldränkta minuterna på Hällåsen.

Märkligt att Sandviken ska behöva strida i bottenregionen på division 2. I laget finns Peter Bergqvist, mv, och Mathias Woxlin, båda med allsvenska meriter från Gefle. Den senare var lysande i går.

– Jag sa åt killarna före match att kolla på Woxlin som var en av allsvenskans bästa mittfältare förra året. Att se hur han agerar på planen, sa Sven-Åke Edberg som, som vanligt, hade en utmärkt mittback i Erik Bäcklin.

Nu väntar två macher till innan den trista säsongen 2009 är över. Härnäst åker SFF till Råsunda, innan man tar emot Dalkurd i sista omgången.