Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enkelt för Team Hudik

Team Hudik hade inga som helst problem att vinna hälsingederbyt i damtvåan mot gästande Bollnäs.

– Jag var i och för sig lite bekymrad första halvtimmen när vi dominerade så klart, men inte skapade några chanser, sa team Hudik-tränaren Kåge Pettersson.

Men målchanserna kom, liksom målen och till slut vann Team Hudik med 5–0 (3–0).

Bollnäs kom till spel med ett lag som nog borde vara det yngsta i årets division 2.

– Vi fick plocka upp fem spelare från vårt F 16-lag, spelare som gör det bra. Men som helhet väger vi alldeles för lätt, sa Bollnästränaren Tobias Magnusson.

Trots ett nästan fullständigt spelövertag för Team Hudik var hemmalagets målchanser lätträknade första halvtimmen. Mittbacken Emma Roos styrde i försvaret och det som gick igenom tog målvakten Sofia Östling hand om.

– Det här var Sofias första match efter skada och det är skönt att ha henne tillbaka, sa Tobias Magnusson.

I den 32:a minuten kom en småskadad Anna Clark in i Team Hudiks anfall. Två minuter senare låg hon bakom hemmalagets ledningsmål när hon jobbade fram en chans som avslutades med att Matilda brink kunde rulla in 1–0 i öppet mål.

Två minuter senare gjorde Victoria Forss 2–0.

– Det var lite anspänning så länge det stod 0–0, men Anna kom in och ändrade på det. Hon känner av en skada men ville prova, och efter målen gick hon ut igen, sa Kåge Pettersson.

Innan domare Lovisa Mickelsson blåste för halvtidsvila hann Matilda brink med att göra 3–0 också.

Andra halvlek följde i samma mönster, det vill säga med spel mot i stort sett ett mål. Bollnäs gjorde några fler besök på Team Hudiks planhalva, men Josefine Wallin hade inga som helst problem att hålla nollan.

Sofia Östling i Bollnäs mål hade desto mer att göra, och hon gjorde det bra. Men två bollar fick hon släppa förbi sig, eller rättare sagt tre, men en boll hann varken domare eller assisterande med att se att den var över linjen. Michaela Lindh drog in 4–0 på frispark och Jenny Blomdahls slit belönades till slut med ett mål då hon fastställde slutresultatet till 5–0.

– Som helhet var det en seg match där vi är totalt överlägsna i allt. Men det var ingen bra test var vi står, sa Kåge Pettersson.