Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enkel seger för Ljusdal

Säsongens tredje seger kom när Forsa gästade Älvvallen. 3–1 (2–0).
Mycket tack vare måldebuterande Mohamed Abdi Awnuur.
– Han gör en jättebra match, säger Ljusdals tränare Micke Sved.

Annons

Ljusdal gjorde vad de skulle i matchen mot Forsa på torsdagskvällen.

I första halvlek var hemmalaget helt överlägset, och första målet kom redan i den femte matchminuten.

Ljusdal får en hörna som nickades ner av Jonas Nilsson till Micke Wiberg som tog chansen och nätade.

Redan i den tredje minuten kom dock det första läget, då en av matchens bästa spelare, Mohamed Abdi Awnuur lade in en passning till en fri Leo Sjöberg i straffområdet. Bollen var dock för lös och Forsaförsvaret kunde rensa undan.

Mohamed fick dock en chans till, passningen snett inåt bakåt till Andreas Wilson var skicklig, och det står 2–0 en kvart in i matchen.

Det slutade dock inte där – Mohamed, som tidigare inte gjort mål i A-laget, fick ett läge tidigt i andra halvlek.

Micke Wiberg tar skott utifrån som täcks av försvarande Forsaspelare. Mohamed tar tillvara på returen med ett riktigt kanonskott bakom gästande målvakten Andreas Arvidsson.

– Det kändes bra, säger Mohamed efter matchen, och han tror att det kommer bli fler mål i Ljusdalströjan.

– Det är ett fint mål. Han gör en jättebra match, fullt godkänt. Det saknas lite rutin, men vi har någonting att bygga på, säger Ljusdals tränare Micke Sved.

Forsa spelade upp sig i andra halvlek, men de kom inte närmre än ett reduceringsmål då Victor Molin Engman ostressad fick ta skott långt utifrån. Bollen seglade in i Niklas Perssons högra kryss.

Fler mål blev det alltså inte i matchen. 3–1 löd slutresultatet.

– Det känns jättebra med tre poäng, jag vet inte om det vi som är bra eller Forsa som är dåliga, men vi fick till passningsspelet och utnyttjade ytan bakom deras backlinje på ett bra sätt.

– Men vi skulle väl ha gjort ett par tre mål till i matchen.

Forsas tränare Fredrik Andersson är inte lika nöjd.

– Nej, det känns inte så bra, vi är lite tunna i dag. Ljusdal var tyngre och bättre, men vi visste att det skulle bli svårt att komma hit och möta dem, säger han och tillägger:

– I första halvlek var de helt överlägsna, men i andra tycker jag att vi är minst lika bra.

Forsa har nu förlorat fyra av sina fem spelade matcher så här långt in i seriespelet – något som dock inte oroar Fredrik Andersson.

– Nej, det är väl Enånger som är plumpen. Ljusdal, Iggesund och Bollnäs är inte lag vi har räknat med att vinna mot. Men nu har vi dem bakom oss, förhoppningsvis blir det lite lättare framöver. Det gäller att vi vinner rätt matcher och slår lagen under oss för att vi ska hålla oss kvar.