Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enhet deltar för första gången i EU-valet

Enhets grundsyn på samarbete med andra länder vilar på vår vision om en värld i harmoni och balans.

Enhet förespråkar ett samarbete mellan jordens alla länder. Detta samarbete anser vi ska bygga på ömsesidig respekt för varje lands integritet, kultur och speciella förutsättningar. En väg dit är att behandla människor, djur och natur med största respekt. Vi anser att vi behöver prioritera människors välmående och behov och den ekologiska balansen framför materialism och ensidig ekonomisk tillväxt. Samarbeten behöver utvecklas så att vi tillsammans kan ta ansvar för vår livsmiljö. Enhet förespråkar också en grundtrygghet för alla människor och vill undersöka möjligheterna att införa basinkomst.

Tanken om ett samarbete mellan Europas länder är därför sund och Enhet stödjer den grundtanken. Vi upplever dock att den Europeiska Unionen (EU) som Sverige idag är medlem i inte spelar den positiva roll i Europa som vi önskar se. Vi upplever att EU i dag är uppbyggt på ett centralistiskt, odemokratiskt och ekonomiskt ej försvarbart sätt med en byråkrati som arbetar för att öka sin detaljstyrning över medlemsstaterna.

Enhet vill delta i skapandet av ett decentraliserat samhälle med utvecklad demokrati, självförsörjning och delaktighet. Detta förutsätter en frihet som saknas i dagens EU. Samarbetet ska inte innebära att länder tvingas underkasta sig andras beslut och mista viktiga delar av sin självständighet. Grunden för ett självständigt land är friheten att kunna fatta egna beslut. Enhet anser inte att vår riksdag med folkvalda ska vara uppbundna av beslut tagna av EU och därför anser vi att Sverige bör lämna unionen så snart som möjligt. Detta ska inte tolkas som att Enhet är ett nationalistiskt parti som vill stänga sina gränser mot omvärlden, tvärtom.

Vi ser gärna ett nytt samarbete mellan Europas länder som bygger på respekt, mångfald, decentralisering och demokrati och där samarbete sker av fri vilja i gränsöverskridande frågor på människans och naturens villkor.

Så länge som Sverige är medlem i EU vill Enhet arbeta för att förbättra unionen inifrån. Därför går det att rösta på Enhet i valet till Europaparlamentet den 25 maj. På vår hemsida går det att ta del av de konkreta punkter vi kommer att arbeta för.

Gunilla Wigertz, Norrköping

Riksdagskandidat för Enhet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel