Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Engman till Ekströms team

Kevin Engman är en av tre unga förare som får chansen när förre STCC-stjärnan Mattias Ekström satsar som teamägare.
– Skoj, speciellt när Mattias är med, säger Engman som ser fram emot att ratta en Audi A3 under JTCC-säsongen.

Kevin Engman tappade ledningen i JTCC-mästerskapet i den sista tävlingen förra säsongen. Därmed försvann chansen att få ett erbjudande om att köra STCC den här säsongen.

Men Engmans framfart fram till sista racet hade inte passerat obemärkt. På vintern ringde telefonen och i andra änden fanns förre STCC-stjärnan Mattias Ekström med ambitionen att sätta ihop ett konkurrenskraftigt JTCC-stall.

– Jag började själv när jag var i den åldern och fick chansen tack vare Picko Troberg och Rickard Rydell. Jag har dem att tacka för mycket och känner att jag har en tacksamhetsskuld till svensk motorsport, säger Mattias Ekström i ett pressmeddelande om sin satsning på talanger.

Därmed får 19-åringen från Norrala fina förutsättningar även i år. Bättre än i fjolårets Q8 oils racing.

– Teamet är bättre och har större kunskap. Men bilen har jag inte kört än, säger Kevin Engman på telefon från Karlskoga.

Han röst dränks då och då i motorvrål från STCC-bilar som testas. På måndag och tisdag är det dags för Ekströms team att testköra sina ekipage. Engman ska ratta en Audi A3, medan JTCC-kollegorna Richard Javanainen och Gustav Rickhamre kör varsin Volkswagen Golf.

Tiden är knapp inför premiären på Ring Knutstorp 7-8 maj.

– Nu är det bara att testa grejer. Det finns ingen tid att vänja sig vid bilen, det blir plattan i mattan på en gång, säger Kevin Engman.

Vad betyder det att Mattias Ekström basar för teamet?

– Goda råd och bra kontaktnät. Och inte bara för själva körningen utan allt ifrån att ge sig ut och springa varje morgon till att äta rätt.

Ekström har satt ihop sitt team tillsammans med dalakamraten Tobias Johansson. I stallet igår lag för både STCC och JTCC. I STCC kör Dick Sahlén och Roger Eriksson varsin Seat Leon. Teamet har basen i Avesta och Kevin Engman kommer att vara stationerad där under veckorna då säsongen är igång.

Tidigare har Mattias Ekström drivit ett enbilsteam i JTCC utan större framgång, men nu är det fulltankat med självförtroende och blicken mot medaljerna.

Topp fem under hela säsongen, några racesegrar och till sist att stå högst uppe på prispallen efter säsongsfinalen på Mantorp park den 2 oktober, så lyder Engmans målsättning. Teamchefen Ekström är inte blygare.

– Hans mål är att alla tre ska vara bland de fem bästa och att en ska vinna, säger Kevin Engman.