Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Engelska gäster imponerades

Tisdagen var litet annorlunda på Bergsjö skola. Under förmiddagen fick klasserna besök av en grupp brittiska lärare.

Annons

Besöket ingår i ett Comenius-samarbete, EU-fortbildning för lärare. I söndags kom gruppen från Devon i England till Sverige. Måndagen tillbringades i Hudiksvall, på Bromangymnasiet. På tisdagen var de sju besökarna i Nordanstig: förmiddagen på Bergsjö skola och eftermiddagen blev det Hasselafärd, med skidåkning på längden och tvären, samt skoterupplevelser i det vårliga vädret i sällskap med fyra svenska lärarkollegor.

De besökande lärarna guidades på skolan av elever från högstadiet, som alla imponerade stort:

– De är verkligen kunniga, trevliga, ger svar på allt vi vill veta och pratar väldigt bra engelska. Det är ett mycket bra upplägg att låta dem guida oss, sa Gary King, som såg fram emot eftermiddagens utlovade skidåkning och snöskotertur.

– Vi har ju ingen snö i England, så detta är så roligt!

Efter en snabbfika besökte han Fredrik Hassels lektion tillsammans med Kimberliy Croft och Nichole Sanders.

– Imponerande, särskilt relationen mellan lärare och elever. Det är mycket bra atmosfär i klassrummet, eleverna verkar jobba mycket självständigt och har gott självförtroende, sa Nichole Sanders, som fått många nya tankar och idéer.

Alma Karlsson, som går i nian, är en av de utsedda guiderna, och hon tyckte besöket var mycket givande.

– Jättekul! Jag var litet nervös för att prata engelska, men det gick ju bra.