Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Engagerad 90-åring trivs med familjen omkring sig

Söndag den 11 oktober fyller Karljohan Öberg från Sågtäkten 90 år.

Karljohan är född och uppvuxen i Sågtäkten. Han bor i dag kvar på sin föräldragård där han 1954 rev det gamla huset och byggde ett nytt. Karljohan är glad att även ha sin lillasyster Lisa kvar i byn.

Han har genom åren varit mycket engagerad i Sågtäktens föreningsliv och bygdegården ligger honom varmt om hjärtat. Karljohan och hans son Thomas var med och färdigställde Sågtäktens bagarstuga år 1991. Bagarstugan används än i dag flitigt av föreningen.

Karljohans somrar tillbringades i Bergön där fiske var hans stora intresse redan som barn.

Han har två barn tillsammans med Maud Öberg, Thomas och Cecilia. Maud levde tillsammans med Karljohan fram tills hennes bortgång 1996.

Han har rest mycket med både familj och vänner genom åren, särskilt minns han resan till USA år 1990.

Karljohan började sitt arbete som elektriker vid Strömsbruks elverkstad. 1965 fortsatte han som elektriker på Hudiksvalls sjukhus fram till sin pension.

Han har under åren deltagit i pensionärsföreningar och dess aktiviteter och resor.

I dag ser han fram emot att den sociala dagverksamheten där han deltar ska dra igång igen, där spelar han bingo och umgås med andra äldre.

Karljohan beskriver sig själv som snäll och hjälpsam. Han är glad att ha sin familj och sina barnbarn i närheten.

Han kommer att fira födelsedagen i hemmet.