Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eng undrar över miljöskandal

Katarina Bylin oroas inte av möglet i Grönviken:
– Skulle det vara allvarligt skulle inte hyresgästerna få bo kvar, försäkrar hon.

Provtagningar har avlöst varandra i Nordanstigs Bostäders, NBAB, hus i Grönviken. Kommunalrådet Stig Eng, (C), konstaterar att tv nu också rapporterat, samt att folk ringer kommunledningen. I fullmäktige undrade han om det "håller på att rulla upp en miljöskandal" och vad NBAB gör.

– Jag och Birger (Tellin) ska dit på onsdag och berätta för de boende hur läget är. Skulle det vara väldigt allvarligt, och jag skulle få veta det skulle inte hyresgästerna få bo kvar. Men de indikationerna har jag inte fått, försäkrade Katarina Bylin, (S), ordförande NBAB.

Hon fick även frågor från Jan-Ola Hall (SD) kring NBAB:s hyresrabatt till nystartade företag. Hall undrar om det är förenligt med kommunallagens krav om opartiskhet att kommunala dotterbolag ger subventioner. Bylin var inte insatt i frågan och återkommer med svar vid nästa fullmäktige.