Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Endast två år i Ljusdal för Helsinge Outdoor

I två år tidigare har cruisinghelgen i Ljusdal kompletterats med jakt- och friluftseventet Helsinge Outdoor. Men i år hålls det sistnämnda arrangemanget i Bollnäs.

– Det är en bättre plats och bättre bemötande i Bollnäs, anser Berit Bodin, Bogården, som äger bolaget bakom Helsinge Outdoor.

Sedan många år tillbaka är helgen i mitten av juni, i år 14-15 juni, vikt för gamla, fina bilar i Ljusdal, det vill säga cruising och bilutställning. Det blir inget undantag i år.

Men Helsinge Outdoor, det som i Ljusdal skulle bli en utvidgning och utveckling av Färilas jaktutställning, flyttas efter två år (på flygfältsområdet, sedan Älvvallen).

Nu är det Långnäs i Bollnäs som gäller.

– Jag tror att den nya platsen lockar fler besökare så att det kanske går att få ett överskott den här gången. Sedan är det närhet till vatten, servering och sist men inte minst möjlighet att ställa ut under tak på dansbanan, en fördel om det regnar som under de två tidigare åren, säger Berit Bodin om Långnäs.

I nuläget är det runt 70 utställare som väntas till årets upplaga av Helsinge Outdoor.

Berit Bodin framhåller bland annat en gäddfisketävling där Arbrå-Undersviks fiskevårdsområde lockar med 10 000 kronor i förstapris om det blir minst 50 deltagande lag.

En annan aktivitet för besökarna är en björnskyttebana med jaktupplevelser som lottas ut bland deltagarna.

Redan nu funderar dock Berit Bodin på att flytta Helsinge Outdoor i tid nästa år.

– Den här helgen, som vi har haft även i Ljusdal, krockar med en del arrangemang. Så det lutar åt att eventet körs en vecka tidigare nästa år, säger Berit Bodin.