Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En viktig timme för partiledarna

Partiledarutfrågningarna pågår för fullt. I både radio och tv. Fördelen med enskilda utfrågningar är att partiledarna verkligen får tala till punkt. Politiska frågor har ofta inget enkelt ja eller nej. Det ges tid till lite längre svar.

Annons

Partiledarutfrågningarna som SVT håller i är den enskilt viktigaste händelsen för partiledarna under valet. Och speciellt för de mindre partierna. TV tiden - en timme med partiledaren – går inte att värdera i pengar. Om man gör något bra av timmen.

För Jan Björklund (FP), som frågades ut i söndags och svarade på tittarnas frågor i går morse i tv-soffan var det första gången. Det gick bra. Folkpartiet har en partiledare som är rakt på sak och svarar på frågorna. En stark partiledare. Som dessutom verkade ha roligt.

Visserligen blir man lite nedstämd när utfrågarna tycker att det räcker gott att 65 procent av ungdomarna på gymnasiet avslutar sina studier. Och humorinslaget är verkligen under all kritik. Men trots det fick väljarna en tydlig bild av Folkpartiet, politiken och partiledaren.

Under kommande två veckor ska alla partiledare få tala till punkt. För alla kommer det inte att vara en fördel. Men för Folkpartiet kommer söndagens intervju garanterat att fler röster.

Mer läsning

Annons