Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En vecka för brandsäkerhet

Det senaste året har varit tungt för räddningstjänsten i Ljusdal. Två personer har omkommit i bostadsbränder och tre hus har brunnit ner till grunden.

– Jag vet inte hur många år sedan vi senast hade någon som omkom i en bostadsbrand, säger Olle Björk, räddningstjänsten.

Till veckan kommer räddningstjänstens personal att lägga lite extra energi på att informera kommuninvånarna om brandsäkerhet och hur man kan skydda sig mot bränder.

– Det viktigaste är att man ser om sitt hus och har fungerande brandvarnare och släckutrustning hemma, säger Olle Björk.

För omkring fyra år sedan gjordes en undersökning som visade att många hushåll i Ljusdals kommun hade fungerande brandvarnare och brandsläckare hemma.

– Det var positivt. En fungerande brandvarnare är ofta det som är skillnaden mellan tillbud och katastrof, säger Olle Björk.