Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En trädgård växer fram

Davidsgårdens trädgård för alla sinnen – det är namnet på det projekt som växer fram genom ett samarbete mellan ABF och Bollnäs kommun, där besökare från kommunens dagligverksamhet ska få trädgården att blomma.

Blott några minuters bilväg från Bollnäs centrum i närheten av Björktjära ligger Davidsgården. Den gamla bondgården är numera i kommunens ägo och där finner många inom kommunens dagligverksamhet en meningsfull sysselsättning. Gården erbjuder många sysslor och snart kommer trädgården att växa ytterligare.

- Vi inom ABF har startat ett unikt projekt där kunder från kommunens dagligverksamhet ska gå studiecirklar och därefter planera, plantera och sköta trädgården på Davidsgården. Det här är ett jättebra projekt för att hålla kroppen igång och för att lära sig mer om växter, säger Anneli Hansson från ABF i Bollnäs.

Cirka ett tiotal personer från ABF-distriktets handikappkommitté var i går inbjudna till Davidsgården för att se hur det är tänkt att trädgården ska växa fram för att bli en trädgård för alla sinnen.