Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En trädgård att trivas i

I dag invigs Trädgårdsamatörernas riksmöte i Hudiksvall. Trädgårdsentusiaster från hela riket gör neddykningar bland traktens blommor och blad. En av de trädgårdar som visas upp är en prunkande, böljande, grönskande och alldeles förtjusande trivsam hörntomt i Forsa.

Det är svårt att inte låta sig imponeras när det första som möter en är en ensemble av pioner som böjer sina huvuden åt alla håll likt färgsprakande primadonnor.

– Ja, pionerna tokblommar verkligen i år. Sådär maffiga har de aldrig varit, säger Anna Lisa Julin som planterade dem vid villans uppfart för tre år sedan.

Hennes och makens Thomas Julins trädgård i Forsa är en av flera som kommer att visas upp under Trädgårdsamatörernas riksmöte i Hudiksvall. Träffen som lockar trädgårdsintresserade från landets alla hörn pågår hela helgen.

– I början ville jag inte visa upp vår trädgård, man tycker liksom inte att den är riktigt färdig någonsin. Men sedan slog det mig att vi ju går och kikar i andras trädgårdar och då känns det inte mer än rätt, säger Anna Lisa Julin.