Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En trädgård att trivas i

I dag invigs Trädgårdsamatörernas riksmöte i Hudiksvall. Trädgårdsentusiaster från hela riket gör neddykningar bland traktens blommor och blad. En av de trädgårdar som visas upp är en prunkande, böljande, grönskande och alldeles förtjusande trivsam hörntomt i Forsa.

Annons

Det är svårt att inte låta sig imponeras när det första som möter en är en ensemble av pioner som böjer sina huvuden åt alla håll likt färgsprakande primadonnor.

– Ja, pionerna tokblommar verkligen i år. Sådär maffiga har de aldrig varit, säger Anna Lisa Julin som planterade dem vid villans uppfart för tre år sedan.

Hennes och makens Thomas Julins trädgård i Forsa är en av flera som kommer att visas upp under Trädgårdsamatörernas riksmöte i Hudiksvall. Träffen som lockar trädgårdsintresserade från landets alla hörn pågår hela helgen.

– I början ville jag inte visa upp vår trädgård, man tycker liksom inte att den är riktigt färdig någonsin. Men sedan slog det mig att vi ju går och kikar i andras trädgårdar och då känns det inte mer än rätt, säger Anna Lisa Julin.