Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En touch av Hollywood i Kilafors

People in the park, med filmklipparen Håkan Karlsson i spetsen, fortsätter att ta stora projekt till Kilafors. Det senaste: Hela postproduktionen av Daniel Alfredsons film Go with me, som just har haft världspremiär.

I mitten av september hade den svensk/amerikansk/kanadensiska långfilmen Go with me – regisserad av Daniel Alfredson och med stjärnor som Anthony Hopkins, Ray Liotta och Julia Stiles i rollistan – världspremiär på den stora filmfestivalen i Venedig.

Klippningen och hela efterarbetet med filmen har gjorts i Kilafors, av Håkan Karlsson och hans firma People in the park.

– Det här är helt klart ett av de största projekten vi haft. Och vi är väldigt stolta över att vi gjorde det så bra, säger Håkan Karlsson och berättar att Rick Dugdale, Los Angeles-baserad producent för Go with me, har öppnat dörren för fler Hollywood-filmer till Kilafors.

Läs också: Första Hollywood-filmen för Håkan Karlsson

Håkan Karlsson har klippt film i Kilafors sedan 2006. Hans etablering utgör grunden för den verksamhet som dagens People in the park erbjuder, med kapacitet att sköta hela postproduktionen för filmer och tv-serier.

– Vissa tjänster har vi köpt utanför huset, men det är här i Kilafors som de amerikanska producenterna har hängt. Det blir lite speciellt för dem att komma hit från Los Angeles, de upplever det som ganska exotiskt kan jag säga. Rick Dugdale berättade att när han vaknade första morgonen här i Kilafors så trodde han att han tappat hörseln – allt var så tyst…

Hur beskriver du arbetet med Go with me?

– Det har varit en fantastisk resa. Daniel är underbar att jobba med, vi har kamperat ihop i 25 år och känner varandra väl. Sedan var det väldigt kul att jobba med Rick, som pratat om fler samarbeten redan. Han har flera filmprojekt på gång under 2016 där han vill lägga efterproduktionen här i Kilafors.

Filmen hade världspremiär på Venedigs filmfestival nyligen – var du på plats?

– Nej, jag skulle ha varit där men jag hade för mycket jobb så jag kunde inte. Däremot var jag på plats under en förhandsvisning i Vancouver tidigare (Go with me är filmad i Kanada, reds anm).

Läs också: Smygpremiär för unik film

Under de närmaste månaderna kommer filmen att visas på ett antal filmfestivaler ytterligare innan den når biodukarna, troligen under mars eller april 2016. Men vid den tidpunkten kan Håkan Karlsson och People in the park – tack vare kontakterna de knutit med Hollywood – alltså redan ha fullt upp med nya amerikanska filmer.