Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En till anhållen efter bilkrasch

Ytterligare en tonåring har anhållits efter bilkraschen och den omfattande skadegörelsen på Hasselakollektivet på torsdagen.

, en flicka och tre pojkar, efter trafikolyckan och den omfattande skadegörelsen. Polisen har nu kunnat hålla förhör med en av de ungdomarna. Pojken delgavs misstanke om bland annat inbrott, bilstöld och grov skadegörelse. Han har även anhållits.

– Han är allvarligt skadad och ligger fortfarande kvar på sjukhus. Men vi har kunnat hålla förhör med honom, säger Leif Berglund, utredningsledare vid polisen i Hudiksvall.

Strax före kvart i sju på torsdagsmorgonen fick SOS Alarm ett larm om en trafikolycka höjd med Vattlång. när räddningstjänsten kom fram till platsen.

Polisen misstänker att de tre ungdomarna som färdades i bilen varit delaktiga i skadegörelsen på Hasselakollektivet under natten. Polisen misstänker också att ungdomarna har varit inblandade i

– Vi kommer att hålla flera förhör under dagen. Vi har en bra bild över vad som har hänt. Men vem som har varit delaktig i vad tar tid att reda ut, säger Leif Berglund.

En av ungdomarna, en flicka, Polisen har inte kunnat hålla förhör med henne.

Polisen har kontakt med ungdomarnas hemkommuner för att diskutera olika placeringsalternativ och hur ungdomarna ska fortsätta sin vårdbehandling.