Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En Svensson för mycket

När målvakten Jonas Svensson återvände från Hammarby till Ljusdals BK blev det en Svensson för mycket i LBK. Målvakten, unge talangfulle, Jimmy Svensson fick ta steget ned till tredjemålvakt. Nu får han istället en unik chans – i elitserielaget Broberg.

Ljusdals BK - Broberg/Söderhamn Bandy 3-1.

Ja, när det gäller målvakter. I LBK finns Jonas Svensson, hemvändaren från Hammarby IF, Niklas Strömberg och Jimmy Svensson. I Broberg bara Dennis Wasberg sedan Harri Olbert bestämde sig för en flytt hem till Finland (IFK Helsingfors)

– Det håller förstås inte med bara en målvakt i elitserien så vi har kikat runt lite och hade Selångers Markus Wiström på gång, men det gick inte att lösa, så då stod vi där, berättar Brobergs tränare Svenne Olsson.

I Ljusdal fick man ett bakvänt problem. Man hade, sedan tidigare, Niklas Strömberg och Jimmy Svensson, sedan bestämde sig Jonas Svensson att vända hemåt från Hammrby IF. Det blev en Svensson och en målvakt för mycket.

Det här ger Jimmy Svensson en unik möjlighet. Från trea i Allsvenskan till tvåa i Elitserien i ett huj.

– Det ska bli jätteskoj. Tänkt är att jag ska träna två gånger i veckan med Broberg och resten här hemma i Ljusdal. Det blir förstås att jag ska sitta på bänken i Broberg eftersom Dennis Wasberg är förstakeeper, men jag har blivit lovad att få stå en eller annan match, säger Jimmy.