Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En skola som hörs och syns

I dag har Bollnäs Folkhögskola synts och hörts på flera sätt. Under firande av folkhögskolans dag har elever bland annat överraskat kollektivtrafikens resenärer.

Fler än vanligt har nog haft kontakt med Bollnäs Folkhögskola i dag fredag. Under ett par timmars firande av folkhögskolans dag kunde den som ville ta snoddaståget från Colliniparken till folkhögskolan tur och retur.

Isabelle Karlsson och andra elever från allmän linje och den studiemotiverande folkhögskolekursen spred information om sina utbildningar, medan elever från skrivarlinjen läste dikter inne på biblioteket. Det verkar ha berört.

– En person började gråta till min dikt som är lite sorglig, berättar Annamarie Elmelid.

Samtidigt, utanför i Colliniparken bjöd radiolinjen på kaffe under sin livesändning med olika gäster från skolan.

Och på X-tåget blev nog en och annan resenär överraskad när musikelever klev på för att spela.

Johan Ekeberg, Josef Ask och Uno Dvärby bjöd på jazzmusik mellan Bollnäs-Ljusdal.

– Vi kommer spela tåglåtar men har ändrat lite i dem för att det ska passa bättre. Så Take the "A" Train har i stället blivit Take the X-Train, berättar de innan de strax efter klockan elva kliver på tåget.