Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En skiva för Söderhamns hemlösa

Hans Spennare och P-O Larsson har ett projekt på gång.
Tillsammans med olika sångare och musiker håller de på att spela in en skiva till förmån för hemlösa.
- Vi kommer att dela ut pengarna till människor med behov, säger Hans Spennare.

När vi kliver in i P-O Larsson studio hemma på gården i Marmaverken är Frida Zetterman fullt sysselsatt med att sjunga in sitt bidrag på skivan.

Hon är en av många som kommer att medverka i projektet Söderhamn för alla.

Initiativtagare är henens styvfar Hans Spennare och P-O Larsson.

De jobbar båda på Bilda och har burit på en gemensam dröm – att spela in en platta med psalmer och kristna låtar.

- Jag är inte direkt religiös av mig. Men det räcker att kliva in i en kyrka för att inse vilken vacker musik som framförs. Nu har många av de psalmerna fått en ny tappning. Det blir mycket rock och blues, säger Hans Spennare med ett leende.

Enligt honom är Frida Zettermans tolkning av O store Gud kanske den lugnaste låten på plattan.

P-O Larsson nickar instämmande och säger att han hoppas att många kommer att köpa skivan. Den kommer att kosta 100 kronor men alla pengar kommer att gå oavkortade till olika stödinsatser.

- När Kuriren började skriva om uteliggarna och behovet av en värmestuga var det nog många som vaknade upp. Det var då vi kom på att vi kunde hjälpa till på det här sättet, säger han.

Och det har inte varit svårt att få musiker som till exempel Monica Törnell, Jamina Jansson, Stefan Säll och Thomas Jutterström att ställa upp. Alla tycker att idén är lysande.

Skivan ska släppas under den andra halvan i maj och kommer att säljas på mackar kiosker och olika butiker i Söderhamn.

Man kommer även att få se musikerna att uppträda live vid några tillfällen.

- Vi har redan fått tre förfrågningar, men det kan bli fler, säger Hasse Spennare.

Till att börja med kommer de att släppa 1 000 skivor. Och 1 000 skivor gånger 100 kronor, det blir en hel del pengar det.

- Vi har varit i kontakt med Anders Ramstrand, ordförande för Stenbackens arbetskooperativ, och pratat om hur pengarna kan användas. De kan ju komma väl till nytta i värmestugan. Men vi kan även gå in och stötta enskilda personer eller familjer som har det svårt, säger P-O Larsson.