Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En skidkung på besök

Det är inte ofta som vi har en olympisk guldmedaljör på besök vid Bollebergets skidstadion.

Men på torsdagskvällen gästade Anders Södergren Bollnäs där han delade med sig av sina gedigna kunskaper inom längdskidåkningen och där han berättade om vardagen för en idrottsman i den absoluta toppen av världseliten

Dryga 50-talet intresserade hade letat sig upp till Bolleberget i Bollnäs för att delta i den inspirationskväll för längdskidåkare som Fritidsenheten i Bollnäs kommun anordnade på torsdagskvällen.

Valet av inspiratör kunde inte ha varit bättre. Anders Södergren visade inför intresserade deltagare olika moment som han själv lägger in under sin distansträning där tonvikten var på snabbhet och explosivitet.

Det här året är ett mellanår, utan VM, för längdskidåkarna.

– Den här säsongen är det Tour de ski som gäller och det är där man får lägga fokus. Jag har ännu inte bestämt vilka tävlingar jag ska åka. Men jag är riktigt sugen på Davos. Där kommer man att köra tre mil skate med individuell start och det har man inte gjort sedan 2003.

I Vancouver 2010 fick Södergren hänga ett OS–guld runt halsen.

– OS–guldet smäller naturligtvis högst. Det är inte så ofta det händer. Men upplevelsemässigt är det VM i Oslo senast. Det är svårt att slå. Sedan är jag också rätt stolt över mina två individuella VM–silver.

Södergren avslutade kvällen med att berätta om "Mitt liv som skidåkare".