Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En röst på SD kan vara en röst på nazister

Du som tänker rösta SD kan inte vara säker på vad du röstar på, skriver Mats Åmvall.

Annons

Sverigedemokraterna har överlägset flest antal avhopp och politiska vildar. Liksom i antal uteslutna medlemmar. Faktiskt rekord i modern tid.

Flera av avhopparna har gått in i ännu mer rasistiska organisationer och eftersom de behåller sin riksdags- och fullmäktigeplats, kan de fortsätta verka utifrån ännu mer extrema värderingar.

En röst på SD löper därför stor risk att hamna i helt andra ännu mer skrämmande händer. Du som tänker rösta SD kan inte vara säker på vad du röstar på.

Inte i något annat parti har det avslöjats så många medlemmar med färska nazistiska och rasistiska kopplingar. I SVT fick Åkesson opåtalat att det rörde sig om ungdomsförsyndelser.

Det var lögn.

Inlägg på sociala medier talar sitt tydliga språk. Här frodas en öppen antisemitism, dödshot och näthat. Fredrik Andersson, SD-ordförande i Tierp, skrev nyligen att "negrer och judar ska gasas" för att ta ett närliggande exempel.

Inte i något annat parti finns lika många skattefuskare, ledamöter som fuskar med resereglementen , tidigare straffade för skattebrott och misshandel.

Och det rör sig inte om partisvansen eller gamla försyndelser utan också om partitoppar. Näthatet frodas fortfarande i deras bloggar och FB-inlägg. Riksdagsledamoten Stefan Jacobsson åkte taxi för skattepengar till privata fester och lät familjen kostnadsfritt åka med på konferensresor.

Visst finns det fiffel och skumrask i alla partier. Men SD leder med hästlängder.

Är det verkligen dessa människor som vi vill ska vårt land?

Mats Åmvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel