Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En riktig rivstart på dragracingsäsongen

Som väntat fick publiken valuta för entréavgiften när den första SM-deltävlingen i dragracing kördes på Tierp Arena under helgen.

Annons

I Street kom bara tre bilar till start, och Anders Edh, Hudiksvall, som byggt ett helt nytt chassi inför säsongen, var inte nöjd med sin tredje kvalplats.

– Vi hade inte hittat inställningarna med det nya rörchassit, och greppet släppte i starten i varenda runda. Vi ställde om och ställde om, innan vi vände på alltihop. Då märkte vi nån runda att det började gå åt rätt håll, säger Edh som tog sig till final där han fick möta kvalettan, Lars Berglund från Piteå.

I finalen åkte Edh 7,46, den absolut snabbaste repan under helgen – men för snabbt för klassen, och segern gick därmed till Lars Berglund.

Benny Strand, Iggesund, var kvalåtta i Top doorslammer.

Pelle Hallgren och Benny har inför säsongen bytt till automatlåda, och teamet var medvetna om att det skulle ta några rundor innan allt var injusterat.

– Det var en besvikelse att vi inte lyckades få till en bra tävling. Vi visste ju att det inte bara är att sätta in en automatlåda. Allt har sin inkörningsperiod, men vi kan inte köra med bilen som den är. Vi kommer inte att åka till Malmö, utan att satsar på tävlingen i Sundsvall i stället.