Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En riksväg är en väg som anses vara viktig för landets infrastruktur

Eva Persson om vikten av en fungerande riksväg 50.

Annons

Riksväg 50 används intensivt av tung trafik, bussar, varutransporter, långtradare, mjölkbilar, tankbilar, långa och tunga timmertransporter går hela dygnen runt. Många pendlar dagligen till och från sina arbetsplatser och jordbruksmaskiner kör ofta efter vägen.

Traktorer, tröskor och jordbruksredskap tar plats och går inte fort. I dag används vägrenen för att släppa förbi trafiken som går snabbare. Hur kommer det att bli vid en smalare riksväg? Att bli stående mitt i vägen för att göra en vänstersväng in till en åker blir inte bra. Innebär att alla andra måste stanna tills det blir fritt från mötande trafik så vänstersvängen går att göra. Detta kommer att skapa irritation och farliga situationer i trafiken, med fem meter smalare väg finns det ingenstans att ta vägen för att släppa förbi andra trafikanter.

Ambulanser, brandbilar och polisbilar måste ha fri väg vid utryckningar som händer så gott som dagligen.

Ny beläggning behövs helt klart, vägrenen behöver vara kvar för att hålla trafiken flytande och inte minst för trafiksäkerheten.

Eva Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel