Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En regeringspolitik som slår ut jobb och företagande

I valrörelsen förra året var vi många som varnade för de allvarliga konsekvenser som en socialistisk regering skulle innebära för Gävleborg och Sverige, skriver Lars Beckman (M) som undrar hur politiken som förs kan försvaras.

Riksdagens utredningstjänst räknade på mitt uppdrag ut att en LO familj i Gävle skulle förlora kraftigt ekonomiskt på en socialdemokratisk budget. Sanningen blev värre än vad man kunde befara när s hade förhandlat fram statsbudgeten med vänsterpartiet och miljöpartiet.  Skattebetalarnas Förening har visat att motsvarande familj förlorar över 53 000 de kommande åren på den socialdemokratiska mörkröda statsbudgeten.  Det är en gigantisk konsumtionsindragning för ett enskilt hushåll och när det sker kommer det sannolikt att få effekter på handeln och tjänstesektorn när hushållens konsumtionsutrymme minskas, och därmed blir det färre jobb. Det är så ekonomin hänger ihop.

Varje person som bor i Gävleborg och är mellan 20-64 år förlorar 4561 årligen på socialdemokraternas statsbudget.  8 av 10 hushåll förlorar på den budget som Riksdagen nu ska behandla. Det är i sig skickligt av s att skapa en budget som nästan alla förlorar på.

Det som är minst lika allvarligt som att vi riskerar en inhemsk skapad lågkonjunktur på grund av den socialistiska skattechocken, är de långsiktiga effekterna av socialdemokraternas snabbavveckling av kärnkraften.

Vad kommer det att betyda för Gävleborgs län, som är extremt energiberoende, när energipriserna stiger och elbrist riskerar att uppstå? Vad betyder det för företagens långsiktiga investeringsvilja i Sverige när man inte kan lita på den långsiktiga energipolitiken? Sverige är ett land som ligger i utkanten av Europa och historiskt har vi byggt upp en framgångsrik industri i vårt land tack vare tillgång till en stabil elförsörjning till ett konkurrenskraftigt pris. Nu riskerar vi att socialdemokraternas och miljöpartiets gemensamma energipolitik på kort tid raserar det som har tagit generationer att bygga upp. Det är självklart ett stort problem för hela Sverige när ett sektliknande parti som har sitt starkaste fäste på Södermalm i Stockholm tillåts styra Sveriges energipolitik. Vad ska alla som jobbar i industrin i Hudiksvall, Sandviken, Hofors, Gävle och Iggesund göra i framtiden när den mörkröda regeringens politik slår ut jobb och företagsamhet?

Den fråga man måste ställa sig är om de socialdemokratiska riksdagsledamöterna från Gävleborg inte har uppmärksammat den politik som regeringen för? Hur kan ni försvara den politik som förs?

I Gävleborg är industrin av avgörande betydelse för sysselsättningen tillsammans med tjänstesektorn och handeln. Ni fördubblar arbetsgivaravgiften för unga, ni chockhöjer effektskatten på kärnkraft, ni chockhöjer bensinskatten och ni försämrar RUT och ROT avdraget, trots löfte om motsatsen. Ni höjer skatten på pensionärer som vill arbeta, trots att vi behöver fler arbetade timmar. Ni tänker införa en kilometerskatt på tung trafik, som är en skatt på avstånd. Det försämrar företagens konkurrenskraft än mer. Ni för en politik som kommer att leda till färre jobb i Gävleborg, som är det län som redan idag har högst arbetslöshet.  Det är fullt naturligt att ni därför vill höja a-kassan och andra bidrag men ni verkar totalt ha glömt bort att pengarna inte kommer från ett hål i väggen utan skapas genom att människor arbetar och betalar skatt.

Lars Beckman

Första ersättare till Sveriges Riksdag (M)

Kommunfullmäktigeledamot Gävle kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel