Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En pott för nöjdheten

Äldre och funktionshindrade är allt nöjdare med omvårdnadsförvaltningens insatser. Nu vill omvårdnadsnämnden att de ska bli ännu nöjdare och avsätter en särskild pott för att öka trivseln.

Egentligen handlar det om hur man ska kunna göra miljön på kommunens äldreboenden och handikappomsorgens boendeformer lite trevligare. Det kan gälla allt från förbättringar av miljön och inventarier och utrustning för sociala aktiviteter.

Hur nöjda de äldre och funktionshindrade är mäts regelbundet i så kallade brukarundersökningar. Dessa undersökningar har blivit allt viktigare för Sveriges kommuner, eftersom det är ett sätt att mäta hur bra eller dålig kommunens vård och omsorg är. Dessutom kan man jämföra resultaten med andra kommuner och få en uppfattning om hur det fungerar i den egna hemkommunen.

Att satsa lite mer på verksamheter som höjer trivseln kan alltså löna sig för både kommunens ansikte utåt – och för alla brukare som kan få det lite trevligare.

När cheferna ute på boendena har räknat ut vad som ska inhandlas och vad det kommer att kosta blir det omvårdnadsnämndens sak att bestämma hur stor den här potten ska vara.