Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En poäng på fem matcher – nu lämnar tränaren Ilsbo: "Det var ömsesidigt"

Efter fem spelade matcher ligger Ilsbo sist i division 4, med bara en inspelad poäng.
Nu väljer tränaren Jerker Eriksson att hoppa av.

– Det är dags att någon annan får prova, jag kommer inte längre med det här. Det är för deras bästa. Det blir lätt så här när det går dåligt, man får inte resultaten och hamnar i stå, säger Jerker Eriksson.

Säsongsinledningen har varit tuff för Ilsbo, och den hittills enda poängen kom i 2–2-matchen borta mot Delsbo. Jerker Eriksson känner att han har kört fast och enligt uppgift till Sporten har en del av spelartruppen känt att situationen inte har varit hundraprocentig.

Därför väljer den 49-årige tränaren nu att lämna Ilsbo.

– Det är inte så mycket att orda om, det ser ut som det gör i tabellen. Samtidigt har vi haft ganska rörigt med mycket spelare hit och dit och sjukdomar och skador. Truppen är lite brandskattad, säger Jerker Eriksson och fortsätter.

– Spelarna var också ganska nöjda med det här beslutet, så det var ömsesidigt.

Nu hoppas han att laget som han lämnar ska kunna få en nytändning med en ny tränare vid rodret.

– Det här är för att dom ska kunna få en nystart, en nytändning med en ny röst. Kanske kan det skapa lite mod till truppen.

Vad händer för din del med fotbollen?

– Nu tror jag att jag ska ta det lite lugnt. Jag var lite tveksam till att hoppa på det här från början, men sen kände jag ändå att det skulle bli roligt. Men det har inte blivit den utveckling som jag hade hoppats på.

Ilsbo har en bred ledarstab kring A-laget, med flera assisterande tränare i form av Henrik Paulsson, Niclas Klarin och Fredrik Paulsson.

Om det blir någon ur den trion som tar över som huvudansvarig, eller om Ilsbo plockar in en ny tränare utifrån, återstår att se.

– Jag har faktiskt inte hunnit komma dit, det här fick jag höra från en assisterande i går kväll, att Jerker hade informerat spelarna om att han hoppar av. Så jag har inte hunnit tänkt på det, säger Ilsbos ordförande Andreas Nilsson när Sporten når honom på fredagsförmiddagen.

Redan under lördagen väntar nästa match för Ilsbo, då laget möter Vismarå på bortaplan. Matchen TV-sänds här på Helahälsingland, med start 11.50.