Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En piratflotte med nödraketer och uppblåsbar livbåt

På lördag ska den nya piratflotten vara färdig för en säker avfärd. Arrangörerna bakom piratön fixar de sista detaljerna in i det sista.

Annons

Förra sommaren slutade piratö-äventyret snöpligt. Flotten, som transporterade barnen över till äventyrsön Myrskär, bedömdes inte tillräckligt säker för kommersiella transporter.

Nu har kommunen byggt en ny flotte, som för någon dag sedan transporterades till Källskär, som är startplatsen för färden ut till ön.

Inspektören från Transportstyrelsen har tidigare varit på plats för att inspektera, och lämnade en lista på saker som måste åtgärdas. Utifrån den listan har nu sak efter sak bockats av.

- Det var bland annat nödraketer och livbojar, säger Henrik Olsson på kommunen.

Egentligen skulle premiären ha varit under onsdagen. Men inga barn hade anmälts.

- Det var nog tur, för vi var inte klara att köra i dag, säger han.

Men på lördag ska allt vara fixat. Livbojar och en uppblåsbar livbåt finns på plats och nödraketer, kompass och sjökort har inhandlats. Sista saken på listan är en brandsläckare.

- Nu blir den kvalificerad. I och med att vi tar betalt måste vi uppfylla kraven. Hade det varit gratis hade vi kunnat åka ut på en planka, säger Theo Overeem, som tillsammans med Åke Hellström driver piratön.