Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En överraskad Viktoria Karlsson först att få stipendium

Friidrottaren Viktoria Karlsson blev den förste att få ta emot Stenös vänners stipendium. – Hon är fylld med så mycket idrott i kroppen och är en riktig kamratperson, dessutom ska hon till OS, säger Mats Hanold.

Det var en överraskad Viktoria Karlsson som den 20 juni fick ta emot Stenös vänners stipenduim.

– Vi hade fått hennes familj att ta med henne hit på lunch så hon hade ingen aning om att hon skulle få ett stipendium när hon kom hit, berättar Mats Hanold som är styrelsemedlem i Stenös vänner.

Läs också: Viktoria Karlssons nya succé – klar för två grenar på EM: "Har haft en jättebra utveckling"

Det är första gången stipendiet delas ut. Mats Hanold säger att det var lätt val för styrelsen att besluta om vem stipendiet skulle gå till, kanske det lättaste valet de någonsin kommer att ta.

– Hon är en blind längdhopperska och hon är fylld med så mycket idrott i kroppen. En riktig kamratperson med ett stort socialt nätverk och dessutom så ska hon ju till OS i Rio, därför är hon mer än lämpad till att få stipendiet, säger Mats Hanold.

Läs också: Viktoria Karlsson och Per Jonsson uttagna i ny Rio-trupp

Stipendiet delas ut till någon som styrelsen anser har gjort något extra bra och det behöver inte vara sportrelaterat. Femtusen kronor får den som utmärk sig genom goda handlingar, en symbolsik summa enligt Mats Hanold.

– Vi vill uppmärksamma de som gjort något bra. Få dem att känna att de har andra människor som står bakom deras rygg och stöttar än bara deras vänner, säger han.