Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En ny Sekabaffär på gång?

Hur många miljoner skattekronor har inte Umeå kommuns innevånare förlorat på Sekabaffären? Nu är det dags för nya affärer; denna gång i vindkraftsbranschen.

Hur många miljoner skattekronor har inte Umeå kommuns innevånare förlorat på Sekabaffären? Nu är det dags för nya affärer; denna gång i vindkraftsbranschen.

Det är säkert relevant, att det lokala energibolaget Umeå Energi satsar på lokal vindkraft, som en del av den lokala affärsidén. Men när nu Umeå Energi satsar mångmiljonbelopp på en vindkraftspark i Hudiksvalls kommun, då borde skattebetalarna dra öronen åt sig. En ny Sekabaffär?

I den personligt distribuerade reklambroschyren med inbjudan till invigningen av den till antal fem vindkraftverk stora parken är den förseglad i en banderoll med texten Öppna för energi på naturens villkor. Vd och koncernchef Göran Ernstson meddelar att vi inbjuds till invigningen, där vi får färdas i gratis buss, lunch med uppträdande (?) av en f d Idolstjärna från Umeå när lunchen serveras, bevittna hur kommunalrådet klipper bandet, invigningstal av koncernchefen, serveras snittar och dryck, buss tillbaka till Resecentrum, varefter vi avslutar med en ekologisk middag på restaurang Radjos i Hudiksvall. Tankarna på de gamla Åsa-Nisse-filmerna ligger nära till hands. Alla roller är besatta.

Detta erbjuds närboende, som med alla medel har försökt stoppa byggandet av vindkraftverk i ett naturskönt område som i årtionden har utnyttjats för vila och rekreation. Ett av Hudiksvalls kustområden, som utgör en fantastisk potential för såväl gamla som nya kommuninnevånare. Naturreservatet Hornslandet får en ny landskapsbild. Stora naturvärlden för kustnära boende förstörs för kortsiktigt miljötänkande, som finansieras av skattebetalare.

Umeå Energi visar åter upp sin naiva och kortsiktiga ambition att bli något mer än ett lokalt energiföretag. Det finns många goda hjärnor i Umeå, men få tycks vara lokaliserade i Umeå Energis styrelse och ledning. Välkommen till ny badwill i den bästa av kommunala världar!

Skattebetalare i Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel