Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En Norgehistoria från Segersta

Sven-Ingvar Nilsson i Segersta har aldrig kört bil i Norge och inte heller på annat sätt har hans bil varit där. Ändå har han fått en faktura på 150 norska kronor från Fjellinjen AS. Företaget hävdar att Sven-Ingvar vid sex tillfällen ha passerat betalstationer längs E6:an utanför Oslo utan att erlägga avgift.

Sven-Ingvar Nilsson har en VW Variant med registreringsnummer UHX 313. Vid sex tillfällen i januari och februari passerade en bil med det registreringsnumret betalstationer i Norge. Det påstår Fjellinjen.

Sven-Ingvar Nilsson påstår annorlunda. Han svär sig fri.

- Jag har aldrig kört bil i Norge och det har jag många som kan intyga, säger han.

- Visserligen har jag varit där, två gånger till och med, men då åkte jag buss.

Sven-Ingvar Nilsson tänker inte betala, däremot vill han ha 100 kronor för de utlägg han haft i den här Norgehistorien. Det har han meddelat Fjellinjen. Något svar därifrån har dock ännu inte kommit.

- Men det handlar inte pengar, utan om att det känns lite otäckt att någon i Norge kör omkring i en bil som har samma registreringsnummer som min, säger Sven-Ingvar.

John Köhler vid polisen i Bollnäs har några tänkbara förklaringar till vad som kan ha hänt.

- Eftersom polska och finska bilar har registreringsskyltar som är snarlika de svenska kan det vara en bil från något av de länderna. Skylten på den aktuella bilen kan också ha blivit ofrivilligt manipulerad av smuts och på så sätt fått en annan bokstavs- eller sifferkombination.