Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En mörk och fasansfull januarikväll för Ljusdals kommun

En mörk kväll för fullmäktige i Ljusdal och bland det grövsta som Örjan Fridner (S) har upplevt, så uttalar sig arbetarkommunens ordförande i Radio Ljusdal. Det fasansfulla var, att Karin Jansson (MP) hade en avvikande åsikt när det gällde valet av nytt kommunalråd i Ljusdal. Karin Jansson tyckte inte att det var lämpligt att välja en man som i pressade situationer kallar kvinnor för könsord.

Två gamla rävar inom det politiska etablissemanget i Ljusdal, nämligen Björn Brink (C) och Örjan Fridner (S) tyckte att det var häpnadsväckande att Miljöpartiet lade sig i valet av ny ordförande i kommunstyrelsen. Detta har aldrig tidigare hänt i Ljusdals politiska historia. En vän av ordningen undrar om det i Ljusdal är förbjudit att ha en avvikande mening? Karin Jansson argumenterade väl för sitt och partiets ställningstagande. Det som skrämmer oss, är Socialdemokraternas systematiska förföljelse av olikttänkande och deras representanter drar sig inte för att hänga ut dessa människor, i olika medier och gå till grova personangrepp.

Anmärkningsvärt är också att Fridner försöker att skuldbelägga den kvinnliga miljöpartisten som utsattes för svordomarna och könsorden, genom att ifrågasätta hennes trovärdighet. Att försöka skuldbelägga offret är ett välkänt fenomen och ett mycket fegt sätt att agera på. Annat ljud var i skällan när en socialdemokratisk kvinna i Ljusdal, tyckte sig höra hur en moderat politiker kallade henne för könsord. Då blev det polisanmälan och kvinnan blev rikskändis. Den moderata politikern tvingades till time-out från politiken. Återigen agerar socialdemokraterna utifrån devisen – det är skillnad på olika.

Fridner, din gråtvals och dina övertoner mot oliktänkande kvinnor är patetiskt. Karin Jansson hävdade en annan åsikt i sann demokratisk anda och ska respekteras för detta, det om något hör hemma i politiken.


Bodil Eriksson
Mia Sparrow

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel