Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En kväll i baktakt med Fever

På lördag kväll är det dags att fläta håret och plocka fram den röd-gul-gröna luvan för då blir det reggae på Stadshotellet i Ljusdal.

Enda reggaeklubben i Hälsingland är ett faktum när arrangören bakom populära Rock night, Charlie Granberg, ordnar Ljusdal Skankin, kvällar för de som gillar att stå och gunga.

– Det är ett år sen nu som vi startade Rock night och hela tiden har reggaefolk tjatat om att de också vill ha en egen kväll i månaden. Jag kan inte så mycket om den scenen men så läste jag i Ljusdals-Posten om Kalle Björk i Kalv som har 4 000 vinyl och är reggaetokig, och tog kontakt med honom, berättar Charlie Granberg.

Resultatet av samarbetet visar sig för första gången på lördag när Ljusdal gästas av stockholmbaserade Joey Fever. En artist som började sin karriär redan 1998, som under en rad år varit frontman i gruppen Collision men som sedan 2006 har kört solo och bland annat levererat låtar som Nuh Folla Dem, Youths dem rise, Sweetness och, nu senast, Tell it to my heart. En låt som av de som kan reggae-scenen klassas som en av de bästa lovers-reggaelåtarna någonsin.

Han har medverkat i ZTV ett antal gånger och klipp från hans spelningar finns på Youtube.

Med sig har Joey Fever en egen dj, Viktorious, och till det kommer att ovan nämnde Kalle Björk, som i reggaekretsar går under namnet Wolverine Hi-Fi, blir återkommande dj på Stadshotellet. För det blir fler reggaekvällar framöver.

– Ja, för känns det här bra så kör vi en gång i månaden. Vi hade lite smygpremiär i somras och det var ett himla gung. Det är inte varje dag tjejerna dansar på borden i Ljusdal, säger Charlie Granberg.

– Vi är ganska ensamma om det här, den närmaste reggaeklubben är i Sundsvall, och så kör de i Gävle ibland. Och intresset verkar vara stort, det märktes i somras för det kom folk från hela Hälsingland.