Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kvalfylld tillvaro

Dagens Signerat-redaktör lever just nu i högst kvalfyllda tider.
Nyligen avgjordes kvalserien i ishockey där ena favoritlaget Södertälje SK fick lämna högsta serien.
Och snart börjar det andra favoritlaget, Leeds United, att – förhoppningsvis – inleda sitt kval för att ta klivet upp till Premier league i England.

Annons

Efter år av lindansande tog det slut för Södertälje SK för ett par veckor sedan. Spelet i kvalserien räckte inte alls till och nu väntar en oviss tillvaro i den skärseld som hockeyförbundet kallar allsvenskan.

Och egentligen är det inte mer än rätt att SSK får börja om i den lägre serien. Det håller nämligen inte att spela i kvalserien år efter år och tro att man ska klara det varje gång. Till slut kommer snedsteget och raset blir ett faktum.

Men jag gratulerar Modo och innerst inne begriper jag att deras kvarvarande i elitserien betyder mer för Örnsköldsvik än SSK:s elitstatus i Södertälje.

Men om ett år är vi tillbaka igen...

Just nu håller Leeds United en kvalplats till Premier league. Fyra omgångar återstår av The Championship innan det nerviga kvalspelet börjar. Förhoppningsvis med mitt klassiska favoritlag som ett av de fyra lag som jagar en plats till Europas finaste fotbollsliga.

Så nu är det kvalfyllt innan de fyra avslutande seriematcherna är till ända.

I väntan på ett kvalfyllt kval...

Mer läsning

Annons