Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En konstig människosyn

I Ljusnan (24/1) kan man läsa att Ovanåkers styrande satsat 33 miljoner på sport- och simhall, samt Alfta sporthall.

 Skulle inte dessa slantar ha kunnat användas till bostadsbyggande i stället? Det skulle vara mera populärt framför allt bland de äldre som gärna vill byta ut sitt nuvarande boende i det egna huset till ett annat boende.

Det finns sjuka som gärna vill komma till ett korttidsboende, Kö, till ett boende på Hingsten, lång kö. Samtidigt vill jag poängtera att det inte enbart är det nu sittande styret som har fallerat utan ointresset fanns redan på C-alliansen. Varför gjorde inte de en inventering av bostadsbeståndet under den långa tid de styrde kommunen?

Detta borde ha gjorts för Ovanåkers kommun består som bekant av många äldre människor som på grund av detta misslyckande från folkvalda politiker.

Nuvarande Alliansen vill skaffa poäng genom att satsa på nybyggnation av ett bygge bakom vårdcentralen för dagis och fritids. I dag finns det ett antal gamla människor som är i behov av ett annat boende, vart ska de ta vägen? Hur rimmar det med "en god omsorg"? Dåligt, anser jag.

Socialdemokraterna borde lägga bort devisen "att satsa på vård, skola och omsorg". Det gör ni absolut inte. Ni skapar boenden för medelklassen, medan de däröver, pensionärer och skröpliga, får klara sig ändå. Konstig människosyn tycker jag.

Lars B Johansson

Edsbyn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel