Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En kickstart på karriären

Robin Loo och Oskar Eklöf har två saker gemensamt: de är båda 24 år och har nyligen flyttat till Söderhamn för att göra förändringar inom den kommunala verksamheten.

Söderhamns kommun har anställt Robin Loo och Oskar Eklöf inom ramen för programmet Trainee Södra Norrland. I 16 månader ska de jobba med utveckling, fast inom helt olika områden.

Robin Loo har precis installerat sig på sin arbetsplats på kommunledningskontoret. Hans uppgift är att ta fram ett förslag på hur kommunen ska organisera en framtida kundtjänst.

– Det här är ett långsiktigt projekt och inget jag kommer få se sjösättas under den här tiden.

Den medborgare som i dag ringer kommunen med en fråga kan ibland bli vidarekopplad flera gånger innan svaret hittas. Robin Loo ska undersöka om en gemensam kundtjänst kanske kan vara en lösning på problemet.

Medan hans arbete handlar om verksamhetsutveckling fokuserar Oskar Eklöfs på kvalitetsutveckling. Killarna har bara varit på plats i Söderhamn ett par veckor men Oskar Eklöf känner redan att han uträttat saker.

– Jag har brutit ner en medarbetarenkät som kommunen gjort. En enkät som rör många olika medarbetare inom olika förvaltningar kan bli väldigt missvisande om man drar generella slutsatser. Mitt jobb är att ta reda på vad man inom just socialförvaltningen vill förändra.

Av 500 sökande är Oskar Eklöf och Robin Loo två av tretton som knep de åtråvärda tjänsterna som är skapade för nyexaminerade akademiker.

– Det handlar om att få in färska akademiska kunskaper i verksamheten men även om framtida kompetensförsörjning. Vi är här för att lära men samtidigt jobbar vi hela tiden med riktiga uppgifter. Många tror att det handlar om praktik men så är det inte, säger Oskar Eklöf.

Robin Loo har studerat samhällsvetenskapliga miljövetarprogrammet med inriktning mot företagsekonomi medan Oskar Eklöf har en master i statsvetenskap med inriktning policyanalys. Att få komma ut och jobba med kvalificerade uppgifter direkt efter avslutade studier var det som fick dem att söka traineeprogrammet.

– Det här är inga typiska ingångsjobb, här får vi jobba som utvecklare. Vi har mycket frihet och eget ansvar, säger Oskar Eklöf.

70 procent av jobbet görs på arbetsplatsen och 30 procent läggs på ett gemensamt utvecklingsprogram för samtliga traineedeltagare. Under tre månader ska traineen även arbeta i en annan kommun.