Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"En kämpaseger av laget"

Det dröjde till sjunde omgången.
Nu vet Rengsjö hur det är att vinna på hemmaplan i årets division 3.
Detta trots en kalldusch i första matchminuten.
– Vi reser oss bra, säger tränaren Peter Svensk.

Rengsjö har för det mesta kryssat sig genom division 3 södra Norrland så här långt. Innan lördagens hemmamatch mot Hofors hade laget fyra oavgjorda matcher, en bortaseger och en hemmaförlust.

Nu vet också laget hur det är att vinna på Rengsjö IP i år – trots tyngsta möjliga start. Redan efter en minut tog Hofors ledningen efter slappt försvarsspel.

– Vi går bort oss ordentligt och de får två spelare fria. En kalldusch direkt, säger Peter Svensk.

Men hemmalaget repade sig och kvitterade till 1–1 genom Jens Sigfridsson efter knappa kvarten. I 27:e minuten tog Rengsjö också ledningen via ett självmål – som Peter Svensk ändå vill tilldela yttermittfältaren Rickard Brodin.

– Han tog sig igenom från höger, slog in bollen framför mål och så tog den på Hoforsbacken. I mina ögon vallade han in den, skrattar Rengsjötränaren.

2–1 blev också slutsiffrorna – trots att Hofors tryckte på för en kvittering i andra halvlek. Bortalaget hade bland annat två träffar i ribban.

– Vi reser oss bra och börjar vakna till så småningom även om det hackar. Vi hade som mål att hålla i boll mer än mot Forssa. Det tycker jag vi gör ganska bra från och till, säger Peter Svensk.

Jens Sigfridsson kom till Rengsjö från Edsbyn inför den här säsongen. Enligt Peter Svensk var mittbacken bäst i hemmalaget – och 24-åringen tycker att han börjar komma till rätta i sin nya klubb.

– Jag tycker att det har känts bra under hela försäsongen. Jag har fått förtroendet att starta och det har hållit i sig. Nu har vi byggt upp en trygg backlinje och det känns jäkligt bra med Danne Ölander. Vi kompletterar varandra riktigt bra, säger Jens Sigfridsson.

Den starka insatsen i försvaret krönte han med sitt första mål i Rengsjötröjan.

– Det är en jäkligt bra frispark av Emil Clahr. Någon framför mig nickar, det blir retur och jag står två meter vid mål. Det var bara att bredsida in den. Jäkligt skönt, säger Jens Sigfridsson, som lyfter fram kollektivet.

– Vi tappar lite initiativ i andra halvlek och blir lite rädda om våra tre poäng. Men det är en kämpaseger av laget – att vi kommer igen.