Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En jakt på marginaler

Varje år anordnas Team Sportia friidrottscup i Hälsingland. Poängjaktstävlingen hade sin fjärde deltävling på Glysisvallen under tisdagskvällen och Elin Sångberg, Strand, finslipade inför JSM i helgen.

– Stämmer allt kan det bli medalj, sa Elin.

Team Sportia Cup är en poängjaktstävling för friidrottare i Hälsingland. I sex deltävlingar, i Hudiksvall, Bollnäs och Söderhamn, gör man upp om åtråvärda poäng. Poäng som kan småningom, och förhoppningsvis, leda till att man är en av de tre som får dela på Golden League-potten på 10 000 kronor.

En som vill vinna den där potten är Strands senior Johan Zetterberg . Johan ligger efter tre deltävlingar på en tredje plats och försökte samla på sig så mycket poäng som möjligt i tisdagens tävling.

– Jag var centimeter från att vinna längden, men jag behöver vinna en gren till för att få ta del av pengarna, berättade Johan precis efter att han sprungit 800 m.

Strands duktiga Elin Sångberg fanns också på plats på Glysisvallen. I JSM den kommande helgen ska Elin tävla i längd och efter muskelbristningen i baksida lår tidigare i sommar börjar det kännas riktigt bra igen.

– Det går bättre och bättre nu. Det är svårt att säger hur det går JSM, men om allt stämmer kan det bli medalj, säger Elin.