Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En inspirerande match"

/
  • Lagkaptenen Emelie Kvist och hennes Mohed involveras i toppstriden på allvar om laget bortaslår hälsingekonkurrenten Team Hudik.

Seger – och Mohed hakar på i toppen.
Förlust – och laget blir kvar i ingenmansland.
– En inspirerande match, säger Moheds tränare Tomas Larsson inför bortamötet med Team Hudik.

Annons

Moheds målsättning inför säsongen var att hänga kvar i damernas division 2 södra Norrland. Det har laget infriat med råge.

Inför kvällens derby borta mot serietvåan Team Hudik har laget chansen att haka på i toppstriden. Men då krävs seger. Vid oavgjort eller förlust blir laget fast i tabellens mittenskikt.

– Det är en inspirerande match, det gäller lite. Hudik kan rycka om de vinner, vi kan haka på i toppen. Vinner vi så blir det otroligt tight där uppe, säger Tomas Larsson.

När lagen möttes på Lägervallen i juni vann Mohed med klara 4–1. Lika enkelt lär det inte gå på konstgräset på Sparbanken Glysis Arena där Team Hudik är obesegrat.

Tomas Larsson litar dock till sitt eget inför den tuffa bortamatchen.

– Att spela vårt spel är en klyscha, men vi vet vad vi är bra på. Vi har varit otroligt duktiga i det fysiska spelet på slutet. Sedan har vi mycket rutin om man jämför med deras lag, förhoppningsvis fäller det vårt avgörande, säger han.

Annons