Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En inomhushall för hundsport växer fram

Det hamras och snickras i ströverket på gamla sågverksområdet i Lilltjära, Kilafors. Medlemmarna i nybildade föreningen Kilafors Hundhall är i full färd med att inreda lokalen till en inomhushall för hundsport.

Intresset för hundsport ökar lavinartat och förutom att själva utnyttja lokalen för vinterträning räknar föreningen med att hyra ut hallen till hundägare från hela södra Norrland.

- Jag tror säkert att det dyker upp folk från såväl Hudiksvall som Gävle, säger Karin Spännare.

När allt är klart kommer en nio meter bred och 27 meter lång yta att förses med konstgräs som föreningen köpt från Folkteatern i Gävle. Kanske i minsta laget för tävlingar, men väl så bra för träning vintertid.

- Alla stora tävlingar avgörs ju inomhus och på konstgräs, säger Karin Spännare. Det här blir perfekta förhållanden för träning.

- Vi har redan hört att många från andra områden är rätt avundsjuka på oss, säger Thomas Bolinder. De får konkurrera med hästar i ridhus för att kunna träna vintertid och ändå är inte ett ridhus perfekta träningsförhållanden heller.

Föreningens medlemmar kommer framförallt att träna agility, lydnad och freestyle, men hallen är öppen för alla sorters hundsporter. Och går allt bra finns alla möjligheter att utveckla verksamheten. Lokaler finns och även ytor för en utomhusbana, men först ska inomhusanläggningen bli klar.

- Vi räknar med att vara igång med verksamheten i november, säger Karin Spännare.