Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En ingång till arbetslivet

Igår startade Trainee-programmet som omvårdnadsförvaltningen håller i. Tolv ungdomar från omvårdnadsprogrammet har fått anställning.

Klockan är två på eftermiddagen och Elin Nygren har hunnit jobbat i en timme på Hedbacka servicehus. Hon är en av de tolv ungdomarna ifrån omvårdnadsprogrammet som började sin anställning på Trainee-programmet igår. Ett projekt som omvårdnadsförvaltningen håller i. Tjänsten sträcker sig 14 månader framåt, där hon ska få vara halva tiden på ett serviceboende och den andra halvan på hemtjänsten. Upplägget har förändrats lite under de tio åren som de har hållit i detta program. Nytt för i år är att alla får två placeringar istället för tre.

– Det är en bra möjlighet att komma in i arbetslivet och få känna av vad man vill göra senare, säger Elin Nygren.

Till hösten har hon sökt en sjuksköterskeutbildning. Antagningsbeskedet har inte kommit än men om hon blir antagen har hon möjlighet att hoppa av Trainee-programmet. omvårdnadsförvaltningen vet inte än hur många som har fått anställning efter dessa 14 månader eftersom de tidigare år inte har gjort någon uppföljning.