Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En hygglig startför Alfta-Edsbyn

Elitseriecross är en sport för hårda grabbar.
Magnus Walther, Alfta-Edsbyns import från Ljusdal, är av det rätta virket.
På söndagen räddade han viktiga poäng genom att dra (!) en kraschad hoj 250 meter till mållinjen i Alingsås.

Annons

Även i övrigt under helgens premiärtävlingar var Magnus Walther den hetaste i Alfta-Edsbyn.

Han visade vägen med offensiv körning i lördagens första heat i värmländska Kil, där han länge höll en andraplats men fick nöja sig med en nog så vass sjunde plats.

Men i de två resterande heaten tappade Alfta-Edsbyn lite fart. I det andra var Walther åter bäst, men nu först på 18:e plats. Det tredje stod han över, och efter en hel del vurpor fick Alfta-Edsbyn nöja sig med en hygglig sjunde plats (av 12 lag) efter lördagens tävling.

Och den placeringen var inte förbättrad efter söndagens första heat i Alingsås. Bäst där var Robert Carlsson med en 12:e plats följd av Magnus Walther på 21:a plats.

I andra heatet tog Johan Hedström en nionde plats. Robert Carlsson tog sig upp på en 15:e plats efter en dålig start.

Men det var Magnus Walther som stod för helgens heroiska, och mest bejublade, insats. På sista varvet small bultarna i bakhjulets nav. Sliten, stum i armarna men envis sprang han med drygt 100 kilo motorcykel genom två kurvor och uppför sista hoppet för att ta sig i mål och säkra tio viktiga förarpoäng.

Alfta-Edsbyn körde till slut in som dagens femte bästa lag – klubbens bästa placering någonsin.