Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En hygglig startför Alfta-Edsbyn

Elitseriecross är en sport för hårda grabbar.
Magnus Walther, Alfta-Edsbyns import från Ljusdal, är av det rätta virket.
På söndagen räddade han viktiga poäng genom att dra (!) en kraschad hoj 250 meter till mållinjen i Alingsås.

Även i övrigt under helgens premiärtävlingar var Magnus Walther den hetaste i Alfta-Edsbyn.

Han visade vägen med offensiv körning i lördagens första heat i värmländska Kil, där han länge höll en andraplats men fick nöja sig med en nog så vass sjunde plats.

Men i de två resterande heaten tappade Alfta-Edsbyn lite fart. I det andra var Walther åter bäst, men nu först på 18:e plats. Det tredje stod han över, och efter en hel del vurpor fick Alfta-Edsbyn nöja sig med en hygglig sjunde plats (av 12 lag) efter lördagens tävling.

Och den placeringen var inte förbättrad efter söndagens första heat i Alingsås. Bäst där var Robert Carlsson med en 12:e plats följd av Magnus Walther på 21:a plats.

I andra heatet tog Johan Hedström en nionde plats. Robert Carlsson tog sig upp på en 15:e plats efter en dålig start.

Men det var Magnus Walther som stod för helgens heroiska, och mest bejublade, insats. På sista varvet small bultarna i bakhjulets nav. Sliten, stum i armarna men envis sprang han med drygt 100 kilo motorcykel genom två kurvor och uppför sista hoppet för att ta sig i mål och säkra tio viktiga förarpoäng.

Alfta-Edsbyn körde till slut in som dagens femte bästa lag – klubbens bästa placering någonsin.