Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"En hopplös uppgift"

När Ilsboföraren Patrik Flodin i dag sätter sig i sin Subaru för att dra i väg på den första sträckan av det finska VM-rallyt är förutsättningarna glasklara.
Både Patrik och hans ryska team URT vet att bilen inte kan utmana de betydligt snabbare Super 2000-bilarna som tävlar i samma klass som grupp N-bilarna.
Det har fått teamet att backa ur satsningen i årets rally-VM.

Annons

– Jag förstår ägarnas resonemang. det finns ingen mening med att åka till andra sidan jordklotet och köra ett VM-rally i Australien med en bil som inte hänger med, säger Patrik.

– Det är bara att konstatera faktum. En Subaru vinner inte några race i den här konkurrensen, säger han.

Han ska mäta krafterna med många namnkunniga finska konkurrenter i ett rally som inte har VM-status för grupp N men som är riktigt rallygodis frö Patrik själv.

– Just finska rallyt är nog det roligaste rallyt att köra. Det handlar om breda fina vägar med många hopp och det passar mig perfekt, säger Patrik Flodin.