Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En god vän anlände till Gävle

Framtidstro och reprimand, det är vad som bjuds centraliseringspartiet Socialdemokraterna.

Annons

Installerad i Gävle sen en tid tillbaka dyker en god vän i form av ett knippe Ljusdals-Posten upp. Den 6 mars sätter Centern ner foten och stöder Ramsjö i skolfrågan, 7 mars delas en riktig råsop ut från SRD där det framkommer att rektorn redan för två år sedan agiterade för en stängd skola. Är det sånt som kallas framförhållning? Var det ett specialuppdrag?

Orsaken till minskat elevunderlag får tillskrivas den nervärderande politik som alltid riktats mot Ramsjö. Folk har skrämts genom den negativa tonen. Vem minns inte svinhugget av personal och inneboende mot servicehuset Nyhem? Christina Embretsson fick ta stöten, men erkände vid ett möte på Folkan (ABF) att man gör sina misstag. Kommunalrådet Björn Mårtensson med hjälpreda spelade mäklare och bjöd ut hyreshuset; visitkort lämnades. Låg inte det på Ljusdalshems bord eller fanns fullmakt?

Stötte ihop med Björn Brink som skickade en hälsning från Ramsjöbor i skolfrågan. Jag hörde ytterligare en politiker i etern, Malin Ängerå. Jag satt ganska nära avstängningsknappen på radion ... Hur skulle Gävleborna ha tagit till sig en sån frånstötande lokaliseringspolitik? Gävle sväller, man är till och med intresserad av Lantmäteriet.

Avslutningsvis gick det ut i lokalradion att Ramsjö skola är en bra skola. Vem sa det, Malin Ängerå? Bättre kommer skolan att bli med samarbete. Nye kommunchefen bör stödjas fullhjärtat, annars kan vi få justera sträckningen på Tidernas Väg från Uppsala till huvudstadens höghus. Låt Ramsjöborna ha rätt att bo i Ljusdals kommun, året är ändå 2014.

Leif Jönsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel