Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"En förtroendekris"

Det råder förtroendekris i Socialdemokratiska partiet i Ljusdal efter att kommunalrådet Marit Holmstrand (S) i sitt förstamajtal uttalade att hon inte står bakom barn- och utbildningsnämndens ordförande Malin Ängerå (S) gällande kommande skolbesparingar. Det anser vänsterpartisten Yvonne Oscarsson.

I en interpellation till Marit Holmstrand vill Yvonne Oscarsson bland annat ha svar på om kommunalrådet har förtroende för barn- och utbildningsnämndens ordförande Malin Ängerå.

– Jag tycker att det är allvarligt om kommunens högsta politiker inte har förtroende för sin partikollega Malin Ängerå. Som jag sagt tidigare måste det vara en tydlig politisk ledning i en kommun och då måste så här viktiga beslut ske i största samförstånd, som det är nu känns det väldigt darrigt, säger Yvonne Oscarsson.

Sakfrågan handlar om att barn- och utbildningsnämnden först hade på förslag att lägga ner skolorna i Hybo och Nybo men sedan i stället beslutade att dra ner på personal och sänka nyckeltalen, något som Marit Holmstrand inte tycker är en bra idé. Men att det skulle vara tal om någon förtroendekris i partiet vill hon inte hålla med om:

– Nej någon sådan finns inte, nämnden har fattat beslut utifrån kunskaper och underlag för att klara sin ekonomi 2009. Det jag pratar om är på längre sikt, det handlar om strukturförändringar, säger hon.

Interpellationen kommer nu att besvaras av Marit Holmstrand vid nästa fullmäktigemöte den 15 juni.