Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En eloge för fin anläggning

Sören Molander berömmer Hudiksvalls kommun för insatserna på bland annat Västberga koloniområde.

Om man nu får använda insändarsidan till något annat än att kverulera så är min önskan att få framföra både eloge och tack till kommunens beslutfattare, och anläggare, för den fina parkliknande dagvattenanläggning som nyss färdigställts nedanför Västberga koloniområde och den föregående år färdigställda promenadvägen från Varvet förbi köpmannabergets tvära klippbrant bort mot Djuped.

Jag är övertygad om att många, både turister och kommuninvånare, gärna tar en stilla promenad för att njuta av markområdens förädling till Hudiksvalls pärlor.

Sedan fantiserar jag om en liten Katarinahiss med gondol som sammanbinder strandpromenaden med köpmannabergets topp, restaurang och nöjespark. Vidare kan man önska sammanhängande plexiglaskupoler över gågatan mellan Fyren och Guldsmeden i hela sin sträckning. På önskelistan finns också uppgrundning av den farliga och slambemängda kanalen mellan Lillsjön och hamnbassängen till max en meters djup så att vattenspegeln blir synlig och inga barn eller nattsuddare kan drunkna i den. Sedan vill jag givetvis inte ha hyreshus på Kattvikskajen som en Berlinmur mellan staden och havet, enligt förebilden Hammarby sjöstad, knipholkar staplade på varandra och gångväg i vassen.

Och sist men inte minst på min önskelista: En kommunal pelargon, den första någonsin, i lämplig storlek med kruka för att pryda Njutångers centrum.

Sören Molander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel