Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En dröm för Stugsundsudden

Stugsundsudden 2013. Nu promenerar jag från stadskärnan längs gamla järnvägen och förbi Faxeholmen, Strandpromenaden som är kantad av lokal konst och fasta konstverk, badar i sol långt in på kvällen.

En restaurang finns längst ut på udden. Där finns en scen och bredvid den finns även en stor Jan Johanssonstaty, där den kände Söderhamnssonen sitter vid sin flygel. Här har samlats mycket folk i kväll. De flesta sitter utomhus för att se alla båtar som är på väg in och för att njuta av utsikten mot Söderhamns vackra arkipelag. Några tar sig en kall öl, andra äter glass i solskenet. Snart börjar jazzfestivalen. Musikeliten i stan har tydligen fått hit "Bo Kaspers orkester" i kväll. Annars spelar något av de många unga lokala banden på scenen. Det vimlar av turister här. Alla vill besöka "JJ-udden" för att se statyn av jazzlegenden och Pippi Långstrumpsångens kompositör. Vid rätt årstid kan de även fånga sin egen strömming som glatt tillagas av den trevliga personalen.

Hoppas för alla söderhamnares skull att det inte blir bostäder längs denna strandpromenad. Det blir i så fall som fiskerestaurangen vid tullhusen som inte blev av. Där blev det bostäder och de bor ju fint och resultatet blev bra för några familjer. Slarva inte bort denna unika chans till något bra för hela Söderhamn.

Förra veckan hade Söderhamn besök från Polen och de ville ta kort på huset där kompositören av Pippi Långstrumpsången bodde i sin ungdom. Tål att tänka på.

Medborgaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel